Радник Трампа заявив про його бажання подовжити угоду про обмеження ядерної зброї з Росією

Радник Трампа заявив про його бажання подовжити угоду про обмеження ядерної зброї з Росією

23.05.20 08:31 0 464
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп ймовірно добиватиметься подовження дії угоди з Росією про скорочення оборонного озброєння, або СНО-ІІІ (відома також як «Новий СТАРТ»). Про це повідомив радник Трампа з національної безпеки Роберт О'Браєн 21 травня.

О'Браєн зробив свою заяву того ж дня, коли Вашингтон заявив про вихід із угоди про «Відкрите небо», в якому беруть участь 35 країн.

У відповідь на питання каналу Fox News про те, що планує Трамп відмовитися також і від «Нового Старту», О'Браєн відповів негативно.

«Ми плануємо почати дружні переговори з росіянами щодо контролю ядерної зброї», – сказав він.

Читайте також: «Перезавантаження» між Трампом і Путіним? Шквал контактів вказує на позалаштункову дипломатію?

Водночас, хоча Кремль вже висловлював готовність до розширення, адміністрація Трампа закликає долучити до цієї угоди також Китай. Під час телефонної розмови між Трампом та Путіним 7 травня президент США повідомив, що «США віддані ідеї ефективного контролю над озброєнням, який включатиме не лише Росію, але й Китаю».?

Пекін, чий ядерний арсенал поступається російському та американському, висловлював зацікавленість у таких переговорах.

Угода про СНО-ІІІ – це головна угода про обмеження ядерного озброєння між Росією та США, дія якої збігає наступного року.

Читайте також: Посол Росії в ООН заявив, що блокуватиме спроби США продовжити збройне ембарго проти Ірану?

Цей документ підписали 2010 року тодішні президенти США і Росії Барак Обама і Дмитро Медведєв. Він обмежив американський і російський ядерні арсенали, встановивши максимальні кількості засобів доставки – далекосяжних бомбардувальників, шахтних ракет наземного базування і ракет на підводних човнах – а також кількість боєголовок на бойовому чергуванні.

Чинність договору збігає в лютому 2021 року, хоча він передбачає можливість продовжувати її на п'ять років, якщо сторони погодяться на це.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 196 медиків на ...

КОМЕНТАРІ