«Нафтогаз» заявляє про зниження ціни газу для населення у травні

«Нафтогаз» заявляє про зниження ціни газу для населення у травні

23.05.20 12:56 0 566
«Нафтогаз України» повідомляє, що в травні 2020 року оптова ціна на газ для потреб населення, виробників тепла й інших захищених споживачів, яким НАК постачає газ в рамках публічних спеціальних обов'язків (ПСО), знизилась до 2,3 гривні за кубометр (без врахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Це на 21% менше порівняно з квітнем, кажуть у компанії.

«Загалом від початку року ціна ПСО знизилась на 51%, порівняно з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу сягнуло 62%. Світова економічна криза викликала рекордне падіння цін на всі види енергоносіїв, у тому числі – на природний газ. За даними аналітиків НАК «Нафтогаз України», у травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років», – йдеться в повідомленні.

Як кажуть у компанії, в Україні на ціну додатково тисне високий рівень заповнення підземних сховищ газу, «де через ґрунтовну підготовку до попереднього опалювального сезону і теплу зиму накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою – 17,5 млрд кубометрів». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міністр: у лютому, березні, влітку буде «рекордно менша» ціна на газ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кернес: харківське метро ...

КОМЕНТАРІ