Епідеміологічна ситуація у Тернополі така,що дозволяє вводити заходи адаптивного карантину

Епідеміологічна ситуація у Тернополі така,що дозволяє вводити заходи адаптивного карантину

23.05.20 08:51 0 440
На засіданні оперативного штабу обговорили епідеміологічну ситуацію за останні декілька днів та провели аналіз даних по захворюваності на COVID-19 на Тернопільщині. Статистичні дані надав головний лікар – епідеміолог області Володимир Паничев.

«Станом на ранок 21 травня на Тернопільщині зареєстровано всього 2125 випадків COVID-19, за добу, що минула - 35 випадків підозри. За результатами лабораторних досліджень методом ПЛР підтверджено 1098 випадків, за добу, що минула додалося 9 нових випадків, – повідомив Володимир Паничев. - Інтенсивний показник захворюваності на 100 тис. населення складає 105 випадків в області, у Тернополі цей показник - 44. Всього за період спостереження зареєстровано 23 летальних випадки, видужало 678 осіб, за добу, що минула видужала 31 людина».

В Тернополі останній підтверджений випадок захворювання на COVID-19 зареєстровано 16 травня.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я України визначило критерії, за якими на території окремих регіонів та населених пунктів можливо вводити адаптивний карантин. За попередні сім днів з розрахунку на 100 тис. населення у м. Тернополі за підтвердженими лабораторними дослідженнями показник складає 0, 06 випадки при вказаній граничній цифрі 12. Відтак, даний показник відповідає критеріям, рекомендованим МОЗ України, і це дозволяє ввести в місті заходи адаптивного карантину.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ