Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка

Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка

23.05.20 10:29 0 447
- один з важливих днів шевченківського календаря. День, коли українські патріоти здійснюють символічне паломництво до Тарасової гори. День, коли ми відзначаємо роковини перепоховання Великого Кобзаря на рідній землі, серед свого народу, на березі вічного Дніпра.

Пророчий символізм Заповіту Шевченка став дороговказом для поколінь борців за Україну — за нашу незалежність та гідну долю народу. У Шевченкові поєднується минуле, сучасність і майбутнє. Він, наче живий свідок революцій і Майданів, тектонічних історичних подій, тріумфів і перемог, трагедій і зрад. Його слова є понад політикою і понад політиками. Вони понад простором і часом. Шевченко задовго до нас поставив питання, на які кожне покоління знаходить свої відповіді.

Кобзар незримо присутній серед нас як лідер нації. Постать Шевченка визнається, приймається і шанується всіма українцями — і на Заході і на Сході, на Півночі і на Півдні, українцями всього світу. Можливо в цьому його унікальна місія у нашій непростій історії. Він об'єднує націю і дає натхнення. Натхнення у праці і боротьбі.

Слава Україні!

Слава Шевченку!

Міський голова Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ