Тернопіль: «Шукайте правди у своїх громадах»,- заповіт Петлюри для всіх нас

Тернопіль: «Шукайте правди у своїх громадах»,- заповіт Петлюри для всіх нас

24.05.20 12:00 0 655
Шановні тернополяни, українці!

22 травня ми вшановували пам'ять Головного Отамана військ Української народної республіки та Голову Директорії, одного з видатних синів України Симона Петлюри.

Симону Петлюрі довелося очолити Українську республіку й одночасно її військо у найкритичніший для молодої держави час. Він взяв на себе історичну відповідальність за долю Батьківщини й зробив усе можливе, щоб відстояти українську незалежність.

Недарма комуністичний режим називав всіх патріотів України петлюрівцями. Таким чином, Петлюра в історії України став поряд з Іваном Мазепою та Степаном Бандерою, був провідником не лише армії УНР та Директорії УНР, а всіх борців за незалежність України.

Також як ніколи актуальні слова Верховного Отамана УНР Петлюри: «Шукайте правди у своїй громаді. Держава — понад партії! Нація — понад класи!».

Це заповіт Петлюри всім прийдешнім поколінням українців. Це дороговказ для нас, яку ми маємо будувати державу – Українську Україну з сильними самоврядними громадами.

Ми всі зобов’язані виконати цей заповіт.

Революційна діяльність Симона Петлюри також на пряму пов’язана з Тернополем. З 16 по 31 травня 1919 року Тернопіль був де-факто столицею Української Народної Республіки. У ньому перебували Директорія, уряд УНР та сам Симон Петлюра.

Тоді українські війська відступали під ударами російських, як червоних так і білих, окупантів. І саме від Тернополя почався контрнаступ українських військ. У лави знекровленої армії УНР влилося багато наших земляків галичан і подолян.

І Українська народна республіка відродилася і воювала ще майже 3 роки.

українці з великою честю називають себе петлюрівцями, віддаючи шану Симону Петлюрі! А також всім, хто йшов тим самим шляхом – боротьби за Українську Державу.

Слава Україні!

Героям Слава!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аренда бизнес джетов в ...
Наступна новина: Росія: Путін підписав закон ...

КОМЕНТАРІ