ЗМІ Північної Кореї повідомили про першу публічну появу лідера країни після більш ніж тритижневої відсутності

ЗМІ Північної Кореї повідомили про першу публічну появу лідера країни після більш ніж тритижневої відсутності

26.05.20 15:55 0 788
Державні засоби інформації Північної Кореї повідомили про першу публічну появу лідера країни Кім Чен Ина за останні більш ніж три тижні. Це був уже другий за останній час випадок, коли Кім надовго зникав із публічного життя.

Як поінформувало 24 травня офіційне Центральне телеграфне агентство Кореї, Кім керував розширеним засіданням Центральної військової комісії владної Трудової партії Кореї – одного з низки найвищих органів влади країни.

На засіданні, мовиться в повідомленні, були «досліджені і обговорені важливі військові заходи і організаційно-політичні заходи, які зводяться до того, щоб дати можливість усім збройним силам Республіки здійснити черговий стрибок із ідейно-політичного і військово-технічного оглядів, і тим залізною стіною оберегти політичну стабільність і суверенітет країни і надійно стримувати різноманітні тривалі воєнні загрози з боку ворожих сил».

Серед інших питань, які розглянули на засіданні, – «висунуті нові курси на подальше зміцнення сили стримування ядерної війни і приведення до найвищого ступеня боєготовності стратегічних сил країни» і «ухвалені важливі заходи для рішучого підвищення здатності завдати вогневий удар артилерії Корейської народної армії».

Дата засідання не вказана, але в іншому повідомленні, оприлюдненому одночасно, йдеться про наказ про присвоєння військових звань, що його Кім видав 23 травня.

Державні ЗМІ Північної Кореї публікували попереднє повідомлення про публічний захід із участю Кім Чен Ина 1 травня – а до того його востаннє бачили на людях 11 березня. Коли він після того не з'явився на урочистостях 15 квітня з нагоди головного свята країни, Дня сонця, як називають день народження його діда, засновника північнокорейської держави Кім Ір Сена, це викликало спекуляції щодо стану його здоров'я. Лунали навіть припущення, що Кім, який має надмірну вагу, потерпає від діабету і багато курить, міг померти. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кім Чен Ин нагороджений російською медаллю до 75-річчя закінчення Другої світової війни в Європі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ