Влада Гонконгу «захищає» пропонований Китаєм закон про нацбезпеку

Влада Гонконгу «захищає» пропонований Китаєм закон про нацбезпеку

28.05.20 15:59 0 1345
Голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам 26 травня спробувала заспокоїти громадян та міжнародних інвесторів, стурбованих економічними і політичними наслідками планів Китаю щодо ухвалення нового закону про національну безпеку, заявивши, що ця пропозиція призначена тільки для «окремих порушників закону». Лам сказала, що заяви про загрозу обмеженням свобод для Гонконгу «абсолютно безпідставні».

«Будуть збережені свободи Гонконгу, його життєдіяльність і основні цінності з точки зору верховенства закону, незалежності судової влади, різних прав і свобод, якими користуються люди», – сказала Лам.

Таким чином очільниця Гонконгу спробувала заспокоїти багатьох жителів автономії, бізнес-групи і західні країни, які побоюються, що нова законодавча пропозиція Китаю може покласти край особливому статусу території і сприятливому бізнес-середовищу.

21 травня Пекін виступив з ініціативою ухвалення закону про національну безпеку Гонконгу, який заборонив би зраду, відділення, підривну діяльність, заколот та іноземне втручання. Такий намір був озвучений після кількох місяців масових, часто насильницьких виступів громадян, які почалися торік і об'єднали мільйони людей на вулицях з протестами проти посиленого впливу Китаю на Гонконг.

24 травня поліція розігнала тисячі демонстрантів, застосовуючи до них сльозогінний газ і водомети. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вашингтон погрожує Китаю санкціями в разі обмеження автономії Гонконгу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ