Афганістан: ще 14 солдатів загинули через напад талібів,але влада заявляє про продовження перемир’я

Афганістан: ще 14 солдатів загинули через напад талібів,але влада заявляє про продовження перемир’я

31.05.20 09:23 0 453
Бойовики екстремістського угруповання «Талібан» напередодні вбили 14 військових у районі Данде Патан, провінція Пактія повідомило Міністерство оборони Афганістану 29 травня.

Натомість місцевий губернатор Ейд Мухаммад Ахмадзай повідомив про 15 загиблих і додав, що загинули також 20 бойовиків.

Угруповання «Талібан» взяло на себе відповідальність за напад у Пактії, назвавши його «оборонними діями».

Влада Афганістану звинуватила «Талібан» також ще в двох нападах на окремі блокпості 28 травня в провінціях Фара та Парван, внаслідок яких загинули ще 14 силовиків. Ці заяви таліби не коментували.

Читайте також: Перший вогонь після нетривалого перемир'я в Афганістані – загинули 7 військових?

Попри ці сутички, речник Національної ради безпеки Джавід Фейсал заявив, що домовленість про припинення вогню лишатиметься чинною.

«Режим перемир'я, який почав дію перед Ід аль-Фітр (мусульманське свято з нагоди завершення місяця Рамадан – ред.), триває попри повідомлення про окремі випадки, які вказують на зворотнє», – заявив Фейсал.

Останній напад талібів стався в той час, коли «технічна» делагація з п'ятьох представників угруповання перебувала в Кабулі, обговорюючи звільнення утримуваних владою бойовиків.

28 травня речник «Талібану» Сухейль Шагін повідомив, що бойовики звільнили 80 афганських солдатів та чиновників з місць утримання на півночі провінції Баглан та в Кундузі. ФОТОГАЛЕРЕЯ: На тлі перемир'я в Афганістані з в'язниць звільнено сотні осіб, пов'язаних із «Талібаном» – фотогалерея

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Україні за добу ...

КОМЕНТАРІ