Єврокомісія схвалила надання Україні чергового пакету макрофінансової допомоги

Єврокомісія схвалила надання Україні чергового пакету макрофінансової допомоги

31.05.20 08:31 0 449
Європейська комісія схвалила надання Україні позики на суму в 500 мільйонів євро в рамках своєї четвертої програми макрофінансової допомоги Києву і готує й подальшу допомогу на боротьбу з коронавірусом.

Таким чином, мовиться в повідомленні Єврокомісії, Європейський союз надав Україні макрофінансову допомогу на загальну суму позик у 3,8 мільярда євро від 2014 року, і це найбільший обсяг такої допомоги, що її ЄС надав будь-якій окремій країні-партнерові.

При цьому в ЄС звернули увагу, що, крім цього, там також готують надання Україні подальшої термінової допомоги для боротьби з наслідками коронавірусної пандемії.

«Україна залишається серед пріоритетів у європейському порядку денному. Ми продовжуємо її політичну, фінансову і технічну підтримку, особливо в нинішній час кризи, щоб підтримати реформи в Україні з метою створити більш стійку економіку. За четвертою програмою макрофінансової допомоги ЄС Україна досягла необхідних показників щодо реформ, і ми готуємо надання 500 мільйонів євро. А щоб допомогти нашим сусідам впоратися з наслідками пандемії, ми надаємо Україні подальшу термінову макрофінансову допомогу на суму в 1,2 мільярда євро», – сказав Валдіс Домбровскіс, виконавчий віцепрезидент Єврокомісії з економічних питань, який також відповідає за макрофінансову допомогу Україні.

А єврокомісар у справах економіки Паоло Джентілоні додав: «Ця остання позика на 500 мільйонів євро – ще один доказ нашої рішучості активно підтримувати Україну і її народ у ці складні часи. Ми також надамо Україні подальшу термінову допомогу в рамках великого пакета підтримки в часи кризи з пандемією, який покриває десять країн-сусідів. Криза не знає кордонів – і європейська солідарність не зупиняється на кордонах Європейського союзу».

Надання нинішнього другого і останнього траншу макрофінансової допомоги стало можливим після того, як Україна виконала дванадцять вимог, узгоджених із ЄС. Серед них – заходи в галузях боротьби з корупцією і відмиванням грошей, управління державними фінансами, банківського сектору, енергетики, охорони здоров'я і соціальної політики.

Крім того, зазначили в ЄС, Україна нині завершує узгоджувати нову угоду «стенд-бай» із Міжнародним валютним фондом і виконала також пов'язані з цим вимоги. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС готовий надати Україні пів мільярда євро після рішення МВФ – єврокомісар Варгеї

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США: протести через ...
Наступна новина: США зупиняють скасування ...

КОМЕНТАРІ