У Рівненській області прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох осіб,за участь в терористичній організації

У Рівненській області прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох осіб,за участь в терористичній організації

02.06.20 12:32 0 437
Прокуратура області скерувала до Жовтневого районного суду міста Маріуполь, Донецької області, обвинувальні акти у кримінальних провадженнях стосовно двох осіб за фактами участі у терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у вересні 2014 та в грудні 2015 року жителі Донецької області вступили до незаконних військових формувань терористичної організації «ДНР» з метою участі в злочинній діяльності щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України, зокрема, шляхом застосування збройної сили проти військових формувань, задіяних у проведенні АТО та ООС.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Відповідно до інкримінованої статі Кримінального кодексу України учасникам терористичної організації загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Рівненської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині від ...
Наступна новина: Трамп переніс саміт «Групи ...

КОМЕНТАРІ