У Мінцифри повідомили про запуск чат-боту для боротьби з кібербулінгом

У Мінцифри повідомили про запуск чат-боту для боротьби з кібербулінгом

02.06.20 14:50 0 429
У Міністерстві цифрової трансформації повідомили про запуск чат-боту «Кіберпес», мета якого інформувати про механізми дій для дітей, батьків і вчителів у випадку кібербулінгу.

«Інтерактивний бот у Telegram і Viber допоможе швидко та доступно дізнатись, як можна самостійно видалити образливі матеріали з платформ соціальних мереж, а також куди звертатись за допомогою. Простим натисканням кнопок можна знайти інформацію про те, що таке «кібербулінг», які бувають його види, як визначити контент з кібербулінгом, що робити, якщо кібербулять, як повідомити платформу та видалити контент, що містить кібербулінг, як запобігти кібербулінгу, як не бути кібербулером», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що пересічний підліток в Україні проводить близько п'яти годин на день у соцмережах, іграх і різних додатках.

«Кожен підліток має змогу зіштовхнутися з кібербулінгом. Кібербулінг – це цькування онлайн, форма психологічного насильства, що має різні прояви. Відмінності кібербулінгу від булінгу зумовлюються особливостями інтернет-середовища: анонімністю, можливістю підмінити ідентичність, охоплювати велику аудиторію одночасно, (особливо дієво для поширення пліток), здатність тероризувати та тримати у напрузі жертву будь-де і будь-коли», – пояснили у Мінцифри. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Києві виявили факт булінгу з боку вчителя – поліція

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ