Що потрібно знати про лікування хімічної залежності?

Що потрібно знати про лікування хімічної залежності?

02.06.20 17:22 2 1198

Лікування залежності від хімічно активних речовин являє собою комплексний процес. Він вимагає чуйності, уваги і високої кваліфікації фахівців, які займаються лікуванням, реабілітацією і ресоціалізацією людей, які страждають хімічноюзалежністю. Варто нагадати, що хімічна залежність - це хронічне, прогресуюче і невиліковне захворювання.

Людина, яка одного разу зіткнулася з безконтрольним вживанням наркотиків і алкоголю, ніколи в житті не зможе повернути контроль над вживанням будь-якого виду психоактивних речовин. Далі, ми розглянемо як проходить лікування хімічної залежності. Ну а розповість нам про це співробітник центру Наша Справа, в якому безпосередньо можна пройти реабілітацію наркоманії та алкоголізму в Дніпрі.

Етапи лікування хімічної залежності:

  • Лікування наркоманії та алкоголізму, як правило, починається з детоксикації, тобто очищення організму від залишків хімічних речовин, зняття так званого абстинентного синдрому: ломки або похмілля.
  • Потім для досягнення стійкої ремісії потрібно включення залежного в процес реабілітації і соціальної адаптації. На даному етапі лікування необхідне вироблення мотивації на одужання, обумовлена як зовнішніми, так і внутрішніми стимулами. В процесі реабілітації у наркомана або алкоголіка відкриваються очі на реальну картину світу. Залежний поетапно починає розвіювати ряд ілюзій про те, що він може продовжувати вживати речовини, що змінюють свідомість без наслідків для себе і оточуючих. На даному етапі людині, яка страждає хімічної залежністю, необхідна кваліфікована допомога і підтримка фахівців-психологів, а також фахівців-адиктолога. Ось чому професійна консультація так важлива для початку лікування.
  • Для благополучного повернення залежного до повноцінного життя вимагає плавної поетапної ресоціалізації. Іншими словами, за довгі роки, а часом і десятиліття вживання ХАВ і ПАР наркоман або алкоголік втрачає елементарні навички побудови міжособистісних відносин і здатність підтримувати трудову діяльність. Відновлення повноцінної життєдіяльності та функціональності в усіх сферах також вимагає кваліфікованої допомоги фахівців і соціального супроводу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 122)
Попередня новина: Помпео: Китай став більш ...
Наступна новина: Трамп заявив,що покладе ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Vladislav5 - 02.06.20

просто афигенно !!!!))

аватар країна
- 02.06.20

Гучний заголовок і стаття норм - можна ловити траф з ПС