Лікування ожиріння: що потрібно знати?

Лікування ожиріння: що потрібно знати?

03.06.20 16:05 0 1499

Красива фігура — мрія кожної жінки. При цьому не обов'язково бути ідеально худою, оскільки злегка повненькі жінки теж можуть чудово виглядати. Але бувають ситуації, коли вага є занадто надмірною, і тоді необхідно не просто схуднути, а лікувати ожиріння (детальніше про це можна прочитати на цьому сайті).

Як визначити наявність ожиріння?

Зрозуміти, наскільки збільшена маса тіла, можна, порахувавши її індекс. Для цього необхідно вагу в кілограмах розділити на значення, отримане внаслідок зведення у квадрат росту в метрах. У людей з нормальною вагою ІМТ не повинен перевищувати 25. Іноді лікування ожиріння у чоловіків і жінок може знадобитися, навіть якщо зовні проблема не помітна. Якщо ІМТ становить від 25 до 30, то перевищення незначне, і людина при відсутності проблем зі здоров'ям може не звертатися в клінік, які займаються лікуванням ожиріння, достатньо буде просто дотримуватися дієти, щоб вага прийшла в норму. Якщо ІМТ зашкалює за 30, то вже необхідно лікувати ожиріння 1 ступеня.

Дізнатися, чи слід виконувати лікування ожиріння, можна й більш простим способом — після вимірювання об'єму талії порівняти отриману цифру з максимальним показником для нормальної ваги. Якщо виявлено ожиріння у жінок, лікування необхідно починати з позначки на сантиметрової стрічки 88 см. Для чоловіків цей показник становить 102 см.

Значення ІМТ — відносний показник наявності ожиріння. Дізнатися, чи небезпечна зайва вага для здоров'я і життя, можна, звернувшись до фахівця. Дуже часто ожиріння 3 ступеня лікування неможливо виконати самостійно. Це пов'язано з причинами відкладення зайвого жиру.

Фактори появи надмірної ваги

Повноцінна діагностика і лікування ожиріння в спеціальних клініках виконуються тільки після того, як з'ясовані причини надлишкового набору маси тіла. У роботі беруть участь дієтологи та ендокринологи. Найбільш часто лікування абдомінального ожиріння доводиться виконувати внаслідок неконтрольованого прийому їжі пацієнтом. Збільшення підшкірної жирової маси, особливо в області живота, може відбуватися як у жінок, так і чоловіків. В цьому випадку лікування ожиріння у спеціаліста допоможе швидше повернутися до нормальної маси тіла.

Існує ще одна причина, через яку з'являється абдомінальне ожиріння у жінок. Ця причина пов'язана з порушенням роботи щитовидної залози, і не може бути усунена без консультації ендокринолога. Повністю вивчивши причини, що викликали ожиріння, лікування можна прискорити.

Як позбавитися від зайвої ваги?

У спеціалізованій клініці після консультації дієтолога і призначення аналізів пацієнти отримують рекомендації, що дозволяють впоратися із зайвими жировими відкладеннями. У домашніх умовах після обстеження у фахівця можна пройти лікування ожиріння 1 ступеня.

Для пацієнтів, що мають ожиріння 2 ступеня, лікування включає зміну раціону і фізичні навантаження. При виявленні порушень гормонального фону лікар призначає препарати, які стабілізують роботу ендокринної системи. Фахівці виконують лікування ожиріння будь-якого ступеня. Навіть самі запущені ситуації при ретельному підході можна виправити, і повернути собі струнку фігуру та здоров'я.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Ведуча Людмила Барбір ...
Наступна новина: Преимущества amoCRM для ...

КОМЕНТАРІ