У Рівненській області справу про грабіж повернули до суду першої інстанції

У Рівненській області справу про грабіж повернули до суду першої інстанції

04.06.20 08:31 0 552
За принципової позиції прокуратури області Рівненським апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок Володимирецького районного суду відносно трьох обвинувачених у вчиненні грабежу (ч. 3 ст. 186 КК України).

У січні 2015 року в с. Великі Цепцевичі Володимирецького району Рівненської області двоє братів зі своїм знайомим, за попередньою домовленістю, проникли у житло місцевої жительки 1946 р.н., та заволоділи її майном, грошовими коштами в сумі близько 10 000 грн. Того ж року потерпіла померла.

У червні 2017 року Володимирецький районний суд виправдав обвинувачених за недоведеністю вини у вчиненні кримінального правопорушення. У вересні 2018 Апеляційний суд Рівненської області залишив це рішення без змін. Втім, за рік по тому, у жовтні 2019 Верховний Суд за касаційною скаргою прокурора скасував вказане судове рішення.

В ході апеляційного перегляду цього вироку були встановлені істотні порушення вимог КПК України, що стали підставою до скасування існуючого вироку та призначення нового розгляду в суді першої інстанції.

Санкція ч. 3 ст. 186 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міністерство фінансів ...
Наступна новина: На Тернопільщині стартує ...

КОМЕНТАРІ