Суд у Росії задовольнив позов про примусову госпіталізацію «шамана»,який ішов «скинути Путіна»

Суд у Росії задовольнив позов про примусову госпіталізацію «шамана»,який ішов «скинути Путіна»

04.06.20 10:49 0 1902
Суд у російському регіоні Якутія 2 червня задовольнив позов республіканського психоневрологічного диспансеру, який просив про примусову госпіталізацію Олександра Габишева.

У висновку медичної установи говорилося, що житель Якутська страждає на «переоцінку своєї особистості», оскільки висловлював ідеї «нашкодити уряду і скинути Путіна».

Як повідомляла російська редакція Радіо Свобода, перед початком судового засідання поліцейські без пояснення причин затримали трьох свідків захисту. Одного із затриманих, блогера Сергія Тихого, відвезла «швидка». При затриманні його штовхнули, він впав і знепритомнів.

Мер Якутська Сардана Авксентьєва в інстаграмі виступила проти переслідування якутського шамана Олександра Габишева, яке вона назвала «вибірковою каральністю щодо однієї людини з нещасливою долею». На її думку, в якутському правосудді може відродитися практика, коли з формулюванням «переоцінка особистості» будь-яку людину можуть направити на примусове лікування. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Шаман, який хотів «вигнати Путіна», подав скаргу в ЄСПЛ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ