Цифровий друк: що потрібно знати?

Цифровий друк: що потрібно знати?

04.06.20 10:51 0 4211

Що таке цифровий друк знають всі, хто хоч якось знайомий з поліграфією. Технологія полягає в перенесенні зображення з комп'ютера на поверхню, що підлягає друку. Для цього використовуються різні принтери та плотери. Цифровий друк є одним з найпопулярніших способів поліграфії. Вона має чимало переваг перед офсетним друком. Одним з найважливіших переваг є можливість персоналізації (друку змінних даних). У офсетного друку використовується постійна друкована форма, тому можливість персоналізації відсутня.

В даний час якість цифрового друку є досить високою. Таке обладнання встановлюється не тільки в салонах оперативної поліграфії, а й в офсетних друкарнях, які завдяки способу цифрового друку набувають додаткових можливостей. Завдяки цьому вони можуть пропонувати недорогий друк невеликих тиражів поліграфії, виконувати терміновий друк, а також персоналізацію.

Швидкість оперативного друку невеликих тиражів обумовлена відсутністю постійної друкованої форми, на виготовлення якої в офсетному друці витрачається багато часу. Невисока вартість виготовлення невеликих тиражів друкованої продукції призводить до того, що до послуг цифрового друку вдаються багато невеликих фірм і компанії, яким не потрібне виготовлення великої кількості рекламної продукції.

Переваги цифрового друку (оперативної поліграфії):

  • висока швидкість друку невеликих тиражів поліграфічної продукції;
  • низька вартість виготовлення невеликих тиражів;
  • необхідність набагато меншої площі для розміщення цифрового обладнання, в порівнянні з обладнанням для офсетного друку;
  • можливість персоналізації;
  • можливість коригування макета в процесі друку;
  • можливість термінового виготовлення невеликої кількості продукції;
  • використання різних видів матеріалів для друку;
  • висока якість готової продукції.

Безумовно, цифровий друк не позбавлений і недоліків. Адже з його допомогою можливо економічно надрукувати тільки невеликі тиражі продукції. Те ж саме відноситься і до можливості термінового друку. При великих тиражах лідером як по економічності, так і по продуктивності і якості продовжує залишатися офсетний друк.

Висновки

Щоб виготовляти будь-які тиражі продукції на різних матеріалах максимально оперативно і якісно варто спільно використовувати офсетний і цифровий друк.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ