Лідер Ірану звинувачує США у лицемірстві після вбивства Флойда

Лідер Ірану звинувачує США у лицемірстві після вбивства Флойда

06.06.20 09:03 0 1000
Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї звинуватив Сполучені Штати у лицемірстві після смерті неозброєного темношкірого американця Джорджа Флойда в штаті Міннесота. У телевізійному виступі в Тегерані 3 червня, присвяченому річниці з дня смерті засновника Ісламської республіки аятоли Рухолли Хомейні, Хаменеї заявив, що «вони вбивають людей в очевидному злочині, і вони не приймають вибачень, вимагаючи захисту прав людини».

«Мабуть, афроамериканець, який там був убитий, не був людиною. Це американська природа. Це те, що американці роблять у всьому світі», – сказав Хаменеї, який має вирішальне слово в Ісламській республіці.

Упродовж минулих днів іранські чиновники висловлювали підтримку протестувальникам проти расової несправедливості, які вийшли на вулиці десятків американських міст. Іран часто сам стає об'єктом критики правозахисників через серйозні порушення прав людини. Востаннє в центрі уваги Іран був у листопаді 2019 року через убивства протестувальників, які вийшли на антиурядові демонстрації через різке зростання цін на пальне. Раніше цього тижня іранський законодавець заявив, що 230 людей загинули, хоча правозахисна група Amnesty International заявила, що були вбиті щонайменше 300 учасників протестів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ