У Росії кілька політиків просять перевірити законність примусової госпіталізації «шамана» Габишева

У Росії кілька політиків просять перевірити законність примусової госпіталізації «шамана» Габишева

06.06.20 14:02 0 1381
Депутат Держдуми Росії від Якутії Федот Тумусов попросив російського генерального прокурора Ігоря Краснова втрутитися в справу Олександра Габишева, якого примусово госпіталізували до психоневрологічного диспансеру, повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на видання «Коммерсант». За словами депутата, «викликають великі сумніви компетенції комісії» і дотримання всіх норм під час судового розгляду. «Жителі Якутії обурені цією гучною справою», – сказав Тумусов.

З проханням перевірити коректність оцінки психічного стану якутського жителя Габишева і законність його госпіталізації звернувся до міністра охорони здоров'я Михайла Мурашка депутат Держдуми від «Єдиної Росії», психіатр Борис Менделевич.

Він зазначив серйозний громадський резонанс і суперечливість поширюваної в ЗМІ інформації про недобровільну госпіталізацію Габишева. У зв'язку з цим «виникає ситуація, в якій лунають звинувачення на адресу лікарів-психіатрів у каральності і вибірковості», вважає депутат.

Лідер російської комуністичної партії в Якутії Віктор Губарєв заявив, що питань до експертизи, результати якої спричинили госпіталізацію Габишева, «більше, ніж до самого шамана».

Раніше на підтримку Габишева виступила мер Якутська Сардана Авксентьєва. Вона назвала переслідування шамана «вибірковою каральністю». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суд у Росії задовольнив позов про примусову госпіталізацію «шамана», який ішов «скинути Путіна»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Facebook маркуватиме ...
Наступна новина: У Росії від COVID-19 ...

КОМЕНТАРІ