Де взяти гроші на бізнес,якщо банки не дають кредит

Де взяти гроші на бізнес,якщо банки не дають кредит

07.06.20 22:30 0 996

У літній сезон український бізнес вступає в досить жалюгідному стані. Навіть незважаючи на те, що з березня по травень 2020 всіх ФОПовців звільнили від сплати ЄСВ за себе, а оренда муніципальної нерухомості по всій країні була знижена мінімум на 50%. Щоб запустити знову роботу бізнесу, який простоює майже три місяці, часто потрібні капітальні вливання. Якщо своїх коштів немає, то підприємці змушені звертатися в фінансові структури. Добре, якщо вам потрібен кредит на 25000 гривень https://bizpozyka.com/kredit-25-000-griven, але що робити, якщо вливання потрібні значно більші?

Державна програма «5-7-9»

Нагадаємо, представники малого та середнього бізнесу можуть отримати пільгове кредитування під 5%, 7% або 9% річних на певних умовах:

  • 9% річних - для бізнесу з річним оборотом від 25 млн.грн. до 50 млн. грн.;
  • 7% річних - для бізнесу з річним оборотом до 25 млн. грн.;
  • 5% річних - для бізнесу з річним оборотом до 25 млн. грн. і створенням 2 нових робочих місць.

При цьому для 9% і 7% ставка може бути знижена на 0,5% за кожне створене нове робоче місце, але не нижче 5% річних. Частину відсоткової ставки, що залишилася, банку компенсує спеціально створений для цього державний фонд.

Нещодавно розмір кредитування був збільшений з 1,5 млн.грн. до 2 млн.грн. І розширено перелік інвестиційних цілей, на які може бути витрачений кредит. Особливі умови були запропоновані суб'єктам підприємництва, які займаються виробництвом лікарських засобів, виробів або обладнання. Вони можуть отримати до 3 млн.грн.

Як показує практика, мало кому вдається отримати кредит за програмою «5-7-9», оскільки банки не хочуть нести ризики по кредитуванню. Гроші видають лише існуючмуо бізнесу під заставу того, на що вони будуть витрачені.

Альтернативи банківським кредитам

Якщо в банку вам грошей не дають, а вони дуже потрібні, зверніть увагу на мікрофінансові організації для бізнесу. Найчастіше вони не вимагають бізнес-плану, великого переліку документів і застави. Гроші вам можуть видати в той же день тільки за паспортом громадянина України та ідентифікаційним номером. Суми кредитування можуть бути дуже значними. Наприклад, компанія «БізнесПозіка» видає кредити до 100 000 грн. на термін від 8 до 16 тижнів. При цьому не потрібно звітувати, на що підуть ці гроші. Річна процентна ставка в цьому випадку може досягати 450%. Але це єдиний вихід, якщо вам нема чого продати, а банки кредит не дають.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Интернет-аптека Badavit
Наступна новина: ZKTeco: современные решения ...

КОМЕНТАРІ