Брат чорношкірого чоловіка,смерть якого спричинила протести в США,висловився проти мародерства

Брат чорношкірого чоловіка,смерть якого спричинила протести в США,висловився проти мародерства

08.06.20 09:47 0 428
Брат загиблого Джорджа Флойда Терренс Флойд виступив перед протестувальниками в Нью-Йорку 4 червня і зокрема застеріг від руйнувань у ході протестів.

Флойд подякував протестувальникам за підтримку, але звернув увагу на випадки мародерства та руйнувань.

«Я пишаюся протестами, проте не пишаюся руйнуваннями. Мій брат не був прихильником цього. Флойди – богобоязлива родина», – сказав брат загиблого.

Демонстрації напередодні пройшли більш спокійно після того, як прокурори в штаті Міннесота висунули звинувачення ще трьом офіцерам поліції та посилили кваліфікацію звинувачення проти офіцера Дерека Шовіна, основного обвинувачуваного.

Читайте також: Правозахисники звинувачують Білий дім у порушенні прав демонстрантів?

4 червня громадскі активісти, політики та зірки зібралися на першу з трьох поминальних служб на честь 46-річного чорношкірого чоловіка Джорджа Флойда, який помер після затримання поліцією. Активіст та священик Ал Шарптон, виступаючи перед зібранням, сказав, що Флойд «змінив світ».

Він визнав, що в деяких місцях під приводом протестів відбувалися випадки насильства та мародерства, через які окремі міста запровадили комендантську годину.

«Ніхто з нас цього не виправдовує. Але є різниця між тими, хто закликає до миру, і тими, хто закликає до мовчання. Деякі з вас не хочуть миру, ви хочете лише тиші. Ви просто хочете, щоб ми страждали мовчки», – сказав Шарптон, звертаючись до критиків.

Раніше президент США Дональд Трамп вже зазнав критики за свій намір застосувати війська для захисту правопорядку на вулицях.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ