Голова Тернопільської облдержадміністрації зустрівся з Почесним консулом Республіки Хорватія

Голова Тернопільської облдержадміністрації зустрівся з Почесним консулом Республіки Хорватія

08.06.20 09:11 0 430
Перспективні напрямки українсько-хорватської співпраці обговорив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш під час робочої зустрічі з Почесним консулом Республіки Хорватія в Західному регіоні Віталієм Запухляком.

«Ми зацікавлені у започаткуванні нових спільних економічних проєктів, розвитку культурно-гуманітарних контактів, а також популяризації іміджу Тернопільщини в Хорватії», — наголосив очільник області.

У свою чергу Віталій Запухляк відзначив, що готовий до розширення співпраці між Тернопільщиною та Хорватією.

Нагадаємо, в гуманітарному напрямку вже реалізовується спільний проект щодо оздоровлення дітей з сімей військовослужбовців Тернопільської області – учасників АТО. Також триває співробітництво у сферах економіки і торгівлі, науки й туризму.

Почесний консул Республіки Хорватія розповів про новий проект, започаткований спільно з Тернопільський національним економічним університетом, що передбачає спеціальну стипендію від Почесного консула.

«Річну стипендію отримуватиме студент ТНЕУ, який розробить ефективну програму, економічну модель поглиблення співпраці України та Хорватії. В Україні це пілотний проєкт, що стартуватиме саме на Тернопільщині. Конкурс на найкращу роботу відбудеться по завершенню карантину», — повідомив Віталій Запухляк.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Казахстані поліція ...
Наступна новина: Ціни на фрукти і ягоди в ...

КОМЕНТАРІ