Через смерть в’язня від COVID-19 омбудсмен звернулися до МОЗ,Мін’юсту і Офісу генпрокурора

Через смерть в’язня від COVID-19 омбудсмен звернулися до МОЗ,Мін’юсту і Офісу генпрокурора

08.06.20 10:30 0 435
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до низки органів влади у зв'язку зі смертю ув'язненого з діагнозом СOVID -19, який перебував у Кропивницькій виправній колонії №6.

«Звертаюся до Офісу генерального прокурора з проханням провести перевірку за фактом смерті ув'язненого та вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб. Звертаюся з вимогою до Міністерство юстиції України негайно забезпечити проведення тестування всіх працівників та утримуваних осіб у пенітенціарних установах, де були зафіксовані підозри та випадки захворювань на коронавірусну інфекцію. Також провести тестування серед ув'язнених осіб, які хворіють на не госпітальну пневмонію у всіх пенітенціарних установах. Звертаюся до Міністерство охорони здоров'я України щодо термінового забезпечення потреб пенітенціарних закладів відповідними тестами», – написала Денісова у фейсбуці.

Вона розповіла, що 4 червня помер ув'язнений, якого 14 травня госпіталізували в місті Кропивницький з діагнозом «гостре запалення легень», тест на коронавірус показав негативний результат і 19 травня його виписали та помістили на ізоляцію в окрему камеру у медчастині СІЗО. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хворих на COVID-19 в одеському СІЗО не знайшли

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чеський уряд визнав двох ...
Наступна новина: У США відбудуться нові ...

КОМЕНТАРІ