У Запоріжжі активіст вийшов на пікет за права темношкірих в Україні

У Запоріжжі активіст вийшов на пікет за права темношкірих в Україні

08.06.20 14:40 0 640
Активіст Костянтин Андреєв 3 червня у центрі Запоріжжя вийшов на одиночний пікет проти дискримінації темношкірих в Україні. В руках активіст тримав плакат з написом «Black lives matter (життя темношкірих важливі – ред.) в Україні також».

За словами Костянтина Андреєва, вийти на акцію його спонукали особисті причини, зокрема правозахисна діяльність.

Активіст також зазначає, що з дискримінацією за кольором шкіри у Запоріжжі стикаються його знайомі і друзі, що навчаються у місцевих університетах.

«Це не проявляється в криміналі, але це проявляється у побутовому расизмі – в образах, цькуванні, погрозах. Багато друзів навіть бояться написати заяву в поліцію тому, що вони перебувають не в своїй країні, не хочуть звертатися до правоохоронних структур. Ті випадки, що були свідчать, про те, що навіть у відділку поліції є момент расизму до них», – розповів Радіо Свобода Костянтин Андреєв, що є представником благодійного фонду «Гендер Зед», який, зокрема, опікується захистом права представників ЛГБТ-спільноти. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Протести і бунти у США: Трамп обіцяє ввести війська, Байден обіцяє загоїти расові рани

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До стрілянини у Броварах ...

КОМЕНТАРІ