На одеських суддів будуть скаржитися до Вищої ради правосуддя через справу Ройтбурда

На одеських суддів будуть скаржитися до Вищої ради правосуддя через справу Ройтбурда

08.06.20 13:23 0 635
На суддів у справі директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда будуть скаржитись до Вищої ради правосуддя. Паралельно сам директор і художник буде подавати скаргу до касаційної палати Верховного суду України.

Про це на брифінгу повідомив сам Ройтбурд, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Рішення про його звільнення через карантин ухвалили без присутності сторін, хоча адміністрація музею подавала окреме клопотання про необхідність особистого виступу на засіданні – через суспільний розголос та важливість справи.

«Рішення суду базується на кількох пунктах, щодо моїх нібито порушень. По-перше, я нібито не пропустив делегацію обласної ради до сховищ музею. Але це все одно, щоб я не пропустив делегацію до Білого дому. Я не маю права вирішувати, хто заходить у фонди, а хто ні – міністерство культури складає акт, а остаточне рішення приймає головний зберігач сховищ. Нас також обвинувачують, що ми провели незаконний ремонт. Так, ми провели незаконний ремонт, до цього законно загнивали картини вартістю мільйони доларів», – заявив Ройтбурд. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ройтбурд судитиметься за посаду директора – голова ОДА

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Країни ОПЕК+ домовилися ...
Наступна новина: На Тернопіллі ми ...

КОМЕНТАРІ