У Білорусі суд дав 15 діб ув’язнення опозиційному політику Северинцю

У Білорусі суд дав 15 діб ув’язнення опозиційному політику Северинцю

10.06.20 09:27 0 464
Співголову незареєстрованої опозиційної «Білоруської християнсько-демократичної партії» Павла Северинця засудили до 15 діб за ґратами через мітинги у столиці Білорусі Мінську на підтримку незалежних кандидатів у президенти на запланованих у серпні виборах.

Фрунзенський районний суд Мінська 8 червня визнав Северинця винним в участі в несанкціонованій публічній акції і засудив його до 10 днів тюремного ув'язнення, а також дав політику ще п'ять днів за непокору поліції під час демонстрацій.

Северинець не визнав себе винним і назвав незаконним позбавлення його волі, підкресливши, що мітинг біля Комаровського ринку в Мінську 7 червня був організований ініціативними групами, що підтримують 8 потенційних кандидатів у президенти.

Северинець – один з десятків активістів і політиків, які були затримані в Мінську та інших містах по всій Білорусі під час мітингів, в перебігу яких сотні демонстрантів збирали підписи, необхідні для реєстрації альтернативних кандидатів у президенти на виборах 9 серпня.

Потенційні кандидати повинні отримати 100 тисяч підписів для розгляду в якості кандидата. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Білоруського опозиційного політика в Мінську затримали невідомі чоловіки – фото

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Провідні міста США ...

КОМЕНТАРІ