Відмінність промислових,медичних та побутових озонаторів

Відмінність промислових,медичних та побутових озонаторів

10.06.20 19:12 12 846

Сьогодні апарати озонування використовуються на багатьох промислових і хімічних підприємствах, а також в медицині. Застосовуються вони й в побуті для штучного виробництва озону. Він, у свою чергу, застосовується у якості окислювача для очищення води та повітря, маючи багато переваг. Промислові, медичні, побутові озонатори працюють на один кінцевий результат, але, все ж, вони відрізняються за кількома параметрами. А якими саме нам розповість співробітник інтернет-магазину https://ozon-prom.ua/, в якому безпосередньо можна придбати озонатор в Україні.

Основні відмінності різних типів озонаторів:

  • Ціна. Найдорожчими є промислові озонатори. Побутові — найдоступніші. Медичні, в залежності від моделі, займають проміжне положення між промисловими та побутовими.
  • Габарити. Промислові апарати можуть досягати великих розмірів або мати індивідуальну установку очищення. Побутові зразки можуть мати невеликі розміри, наприклад, розмір настільного годинника.
  • Безпека. Промислові та медичні агрегати, в залежності від сфери застосування, мають різний ступінь електричної та хімічної безпеки. Правила експлуатації у всіх різні.
  • Продуктивність. Побутові прилади розраховані на застосування їх в невеликих приміщеннях. Для промислового виробництва проектуються спеціальні агрегати для вироблення озону в великій кількості для великих приміщень. Медичні озонатори, по потужності, ближче до побутових, але вони постійно використовуються й у них тривалий термін служби.
  • Принцип роботи. У побутових озонаторах використовується метод розщеплення кисню, тобто електричний розряд. У промислових — може застосовуватися й ультрафіолетове випромінювання або електроліз різних речовин. Можливе використання комбінованих схем отримання озону.
  • Якість кінцевого продукту. У промислових і медичних озонаторах якість кінцевого матеріалу значно вища, ніж в побутових. Це пояснюється тим, що вони використовують кисень у вигляді О2. Ну а побутові прилади працюють з простим повітрям, яке містить незначну кількість О2.

Висновки

З огляду на вищевикладене, видно, що промислові озонатори більш результативні за якістю і потужності в порівнянні з побутовими. Але не варто забувати, що вони розраховані на великі площі та в маленькому приміщенні позитивного результату не буде. До того ж, озоном зловживати не можна. Його підвищений вміст у воді та кисні може негативно позначитися на здоров'ї людини.

Тієї кількості озону, яку виробляють промислові озонатори, може бути дуже багато для квартири й, навіть, будинку. Не можна застосовувати в побуті й медичні агрегати, бо безперервне використання може призвести до небажаних наслідків для здоров'я людини.

Використовуючи побутові прилади озонування, потрібно залишати приміщення під час очищення. Але варто пам'ятати, що побутові озонатори мають обмежені інтервали застосування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Книга "Золотой Грааль ...
Наступна новина: Как арендовать квартиру без ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
noname449 - 11.06.20

відмінна інфа

аватар країна
crl_rckrt - 11.06.20

Так, досить цікава стаття.

аватар країна
tactical_person - 11.06.20

Дуже цікаво! Судячи з деяких відгуків ....

аватар країна
crepitus_ventris - 10.06.20

Спасибі, стаття дуже допомогла.

аватар країна
memasterpiece - 10.06.20

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
DmitryGatin - 10.06.20

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
Milena_13_13 - 10.06.20

вирішив допомогти і Разшарив статтю в соц. мережах

аватар країна
pearlman - 10.06.20

Восхитительно..

аватар країна
SCanelo - 10.06.20

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
therichestrussianman - 10.06.20

Мне все понравилось

аватар країна
dindeni - 10.06.20

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
AfterAIl - 10.06.20

Спасибі, стаття дуже допомогла.