Австрійський суд визнав колишнього полковника винним у шпигунстві на користь Росії

Австрійський суд визнав колишнього полковника винним у шпигунстві на користь Росії

11.06.20 13:30 0 747
Австрійський суд визнав полковника у відставці винним у шпигунстві на користь російської військової розвідки впродовж понад 25 років. Його засудили до трьох років в'язниці.

9 червня присяжні в Зальцбургу визнали полковника винним в участі в секретній операції розвідки проти Австрії, зраді державної таємниці та свідомому розкритті військових секретів.

Звинувачення передбачають максимальне покарання у вигляді 10 років в'язниці, однак чоловіка засудили лише до трьох. Його звільнили з-під варти через час, проведений під арештом з моменту затримання в листопаді 2018 року. Прокуратура може оскаржити рішення суду.

Згідно з обвинувальним висновком, з 1992 року до вересня 2018-го підсудний передавав Росії військові секрети в обмін на 280 тисяч євро. Захист полковника стверджував, що він не розкривав державну та військову таємницю. Натомість він нібито передавав загальнодоступну інформацію й отримав за це 220 тисяч євро.

«Суд взяв до уваги визнання фактів, похилий вік [підсудного] та відсутність судимостей як пом'якшувальні обставини. Суд дійшов висновку, що підзахисний більше не створює загрози», – заявив речник суду. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Шпигунський скандал у Австрії: Курц заявив про бажання зберегти діалог з Росією

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поїзд із залізничного ...
Наступна новина: Санкції «не перешкоджають ...

КОМЕНТАРІ