Затребувані спеціальності у закладах профтехосвіти Тернопільщини

Затребувані спеціальності у закладах профтехосвіти Тернопільщини

11.06.20 08:17 0 505
Щороку Регіональна рада з питань розвитку профтехосвіти погоджує та коригує регіональне замовлення щодо кількості затребуваних спеціальностей у закладах профтехосвіти Тернопільщини.

Як повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома, регіональне замовлення погоджено 11-ти спеціальностей економічного спрямування.

Якщо говорити про обсяги замовлення на підготовку кваліфікованих робітників за напрямами економічної діяльності, левову частку займають спеціальності у сфері громадського харчування (375 місць). Досить затребувані й фахівці у сфері сільського господарства (305 місць), а також будівельники (275 місць).

«Велика кількість погоджених місць замовлення — у сферах обслуговування та громадського харчування, а також автомобільного транспорту й деревообробного виробництва, — повідомила Ольга Хома».

Загалом в області погоджено 1630 місць для закладів профтехосвіти, а в Тернополі — 1230 для усіх спеціальностей економічної діяльності.

«Ми продовжуємо популяризувати нові актуальні спеціальності, серед яких садівники, реставратори. Однак бажаючих здобувати їх наразі мало, — зазначила Ольга Хома. — Ми орієнтуємося на потреби ринку, але не завжди вони співпадають з бажаннями наших випускників. Декілька років поспіль на ринку праці існує потреба у електрогазозварювальниках, малярах-штукатурах. Наших випускниів не можливо заохотити навіть тим, що по завершенню навчання вони будуть працевлаштовані й гарантовано отримуватимуть хорошу зарплатню».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Гонконгу сотні людей ...

КОМЕНТАРІ