Тернопільська обласна бібліотека для молоді частково відновлює роботу

Тернопільська обласна бібліотека для молоді частково відновлює роботу

11.06.20 08:47 0 658
Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко ознайомився з можливостями Тернопільської обласної бібліотеки для молоді, яка з 10 червня відновлює роботу. Зокрема, запрацював відділ міського абонемента, а також сектори обслуговування дітей, документів іноземними мовами та сектор мистецтв.

Як розповіла директор закладу Леся Гук, фонд бібліотеки налічує 130 тисяч книг, щорічно оновлюється від 3 до 5 тисяч.

«По завершенню карантину ми очікуємо на розвиток внутрішнього туризму, тож є необхідність виготовити презентаційний каталог, наповнений вичерпною інформацією про цікаві місцини Тернопільщини», — зазначив Віктор Устенко.

Інформаційна підтримка туристичного напрямку — одна з важливих складових роботи бібліотеки, тож відповідні матеріали вже напрацьовані.

Заклад забезпечує жителям краю не лише вільний доступ до книг та інформації, а й новітніх технологій. Тут відбуваються тренінги з комп'ютерної грамотності, графічного дизайну, робототехніки. Серед найпопулярніших послуг: консультації спеціалістів з ІТ, сімейні заняття з психологом.

Крім того, у бібліотеці організовують заняття в клубах іноземних мов, де користувачі мають змогу вчити англійську, німецьку та польську мови. Заняття проводять для дітей та дорослих з різними рівнями знань.

Відвідувачі мають можливість користуватися електронними книгами, ноутбуками, мультимедійним обладнанням, апаратурою для осіб з вадами зору, графічними планшетами.

«Окрім традиційного дозвілля за читанням книги, Тернопільська обласна бібліотека для молоді пропонує широкий спектр послуг, враховуючи смаки та побажання чи не кожного користувача, зважаючи на вік та рід діяльності. Тож варто й надалі розвивати потенціал цього закладу», — підсумував Віктор Устенко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ