Влада України пояснила,куди спрямує 500 млн євро макрофінансової допомоги від Єврокомісії

Влада України пояснила,куди спрямує 500 млн євро макрофінансової допомоги від Єврокомісії

11.06.20 10:16 0 505
Європейська комісія після схвалення першого траншу за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом надала Україні другий транш четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро, заявив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль і пояснив, куди ці кошти будуть спрямовані.

«Успішне співробітництво з МВФ привело і до схвальної відповіді від європейських партнерів про виділення наступного траншу в рамках програми. Україна виконала всі умови для впровадження реформ, чим однозначно зміцнила свій статус відповідальної держави. Отримані кошти будуть спрямовані до державного бюджету на видатки, в тому числі, для подолання наслідків COVID-19», – написав Шмигаль.

Як вказав президент України Володимир Зеленський, транш у 500 мільйонів євро також допоможе подолати негативні економічні наслідки.

«Ці кошти допоможуть зменшити боргове навантаження та подолати негативні економічні наслідки, спричинені пандемією COVID-19», – зазначив у твітері Володимир Зеленський.

Міністерство фінансів уточнило, що гроші надійдуть у вигляді позики під 0,125% річних з терміном погашення до 10 червня 2035 року.

«Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування видатків державного бюджету і сприятимуть зменшенню зовнішнього фінансового тиску на Україну і поліпшенню платіжного балансу держави», – повідомиили в Мінфіні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нова програма МВФ для України: чому «звужена» і що передбачає

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ