ДПСУ: бойовики другий день поспіль блокують пропуск через два КПВВ на Донбасі

ДПСУ: бойовики другий день поспіль блокують пропуск через два КПВВ на Донбасі

12.06.20 13:14 0 490
У Державній прикордонній службі України повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі другий день поспіль блокують відновлення пропуску через лінію розмежування.

« об 11:00 прикордонники зі складу Об'єднаних сил розпочали пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування у КПВВ «Мар'їнка» та «Станиця Луганська». До початку пропуску десятки людей прибули до КПВВ. В усіх них – соціально-гуманітарні проблеми, для вирішення яких їм необхідно потрапити на тимчасово окуповану територію України. За визначений час роботи, з 11:00 до 14:00, прикордонники через КПВВ «Мар'їнка» та «Станиця Луганська» пропустили 7 осіб. Однак окупанти заблокували для них перетин лінії розмежування», – повідомила ДПСУ у фейсбуці.

Українські прикордонники розповіли, що учора чотири жінки були пропущені через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Мар'їнка» в бік тимчасово окупованого Донецька, а вже ці жінки повернулися назад до КПВВ «Мар'їнка».

«Вони розповіли прикордонникам, що увесь цей час перебували перед блокпостом російських збройних формувань, який ті загородили протитанковими їжаками. На благання жінок пропустити, бойовики не реагували. Сподіваючись перетнути лінію розмежування, жінки перебували там до настання темряви. Не ризикнувши повертатися назад затемна, вони заночували просто неба обабіч дороги перед блокпостом. Як повідомили троє потерпілих, від нелюдського поводження російських найманців, четвертій жінці стало зле та вона не змогла самостійно рушити в бік контрольованої території.

«При цьому окупанти спокійно споглядали на страждання жінки, навіть не намагаючись надати їй необхідну медичну допомогу. Прикордонники зі складу Об'єднаних сил залучили представників Міжнародного Комітету Червоного хреста для евакуації хворої жінки на контрольовану територію», – додали в ДПСУ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Офісі омбудсмена засудили зрив бойовиками пропуску громадян через лінію зіткнення

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Окрім «1+1»,Медведчук з ...
Наступна новина: На Тернопіллі порядок ...

КОМЕНТАРІ