У «Слузі народу» виступили проти скасування ЗНО,потім змінили думку

У «Слузі народу» виступили проти скасування ЗНО,потім змінили думку

15.06.20 11:11 0 514
Народний депутат, заступниця голови фракції «Слуга народу» в Верховній Раді Євгенія Кравчук оприлюднила від імені фракції звернення з приводу можливості скасування зовнішнього незалежного оцінювання, про яку стало відомо напередодні, але невдовзі змінила свій допис у фейсбуці, заявивши, що фракція обговорить свою позицію щодо цього наступного тижня.

У дописі з ілюстративним заголовком «Звернення «Слуги народу» стосовно проведення ЗНО» спершу йдеться про заклик до Кабінету міністрів із вимогою розробити механізм повернення вже сплачених коштів за пробне ЗНО, яке є платним, після того, як Кабмін скасував цього року сесії цього тренувального заходу, призначені було на 15 і 17 червня, через різке зростання числа виявлених випадків COVID-19.

Далі ж у первісній версії допису мовилося: «Крім того, з'явилися тривожні сигнали про можливе повне скасування зовнішнього незалежного оцінювання. Про це пише освітній омбудсмен Сергій Горбачов. Ця інформація офіційно поки не підтверджена, проте ми хочемо наголосити: скасування основної сесії ЗНО є неприпустимим, інакше є ризик повернутися до корупції і хабарництва в університетах. ЗНО – це про рівний і справедливий доступ талановитої молоді до вищої освіти. Це про однакові шанси вступити до найпрестижніших університетів завдяки знанням, а не хабарю за екзамен. Тому ми застерігаємо утриматись від ухвалення такого рішення і забезпечити проведення основної сесії ЗНО у безпечних умовах».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мер Москви порадив ...

КОМЕНТАРІ