Бюро перекладів чи фріленсер: що вибрати?

Бюро перекладів чи фріленсер: що вибрати?

15.06.20 17:49 11 1064

Перекладацька діяльність зараз є однією з найбільш популярних областей. Міжнародні відносини розвиваються дуже стрімко, тому важливо знайти правильного фахівця, який допоможе спілкуватися з опонентом його мовою. Велике значення в переговорах має правильний переклад. Професіонали повинні знати про всі тонкощі мови, адже через неправильний переклад може втратити весь сенс розмови та виникнуть непорозуміння. Кожен день з'являється все більше перекладачів. Є професійні бюро перекладів і самостійні фахівці (фрілансери). У такій ситуації дуже складно вибрати найкращий варіант, тому необхідно розглянути всі переваги та недоліки. Ну а розповість нам про це співробітник харківського бюро перекладів "МИР": https://mir-perevodov.kh.ua.

Переваги бюро перекладів:

  • Перекладацька діяльність в бюро здійснюється офіційно. Робота прив'язана до законодавства, тому бюро несе повну матеріальну відповідальність за здійснювану діяльність.
  • При неправильному перекладі та неякісній роботі бюро зобов'язане відшкодувати всі збитки клієнта. Саме тому якість виконаної роботи завжди знаходиться на висоті. Професіонали враховують всі побажання клієнта та узгоджують з ним весь процес роботи.
  • У компанії є певний регламент, за яким здійснюється перекладацька діяльність.
  • Згідно з регламентом і статутом перекладач бюро повинен діяти в інтересах фірми та перебувати на робочому місці у встановлений час.
  • Бюро може правильно оформити всі документи, які знадобляться в роботі.
  • За якістю виконаної роботи стежить спеціальна група людей, що набагато зменшує ймовірність виникнення помилок або недоліків.
  • Робота бюро є відкритою. Вся інформація про компанію представлена на офіційному сайті. Також на сайті є можливість звернення до персональних менеджерів, який завжди знаходиться на зв'язку.
  • Вартість перекладів встановлюється заздалегідь, що не допускає збільшення вартості в ході роботи.
  • Фахівці мають великий досвід роботи з перекладами та практику в інших країнах, що тільки підтверджує широкий словниковий запас перекладачів.

Недоліки бюро перекладів:

  • Невеликим недоліком діяльності бюро є вища ціна в порівнянні з фрілансерами, але різниця не є критичною.

Фрілансери: основні недоліки

Багато хто віддає вибирає самостійних перекладачів через доступну вартість їх послуг, але їх робота має наступні мінуси:

  • Фрілансери мають вільний робочий графік, що може не дозволити вам отримати виконану роботу строго в призначений термін.
  • Самостійні перекладачі не мають статуту і не прив'язані до законодавства, тому вони не несуть повну відповідальність за свою робочу діяльність.
  • Фрілансери працюють самостійно, що збільшує ризик появи помилок і недоліків. В такому випадку може виникнути необхідність великої кількості доробок.
  • За роботою фрілансери ніхто не стежить, що дозволяє йому відволікатися на особисті справи. При таких обставинах перекладач може втрачати сенс тексту, тому що не буде на ньому зосереджений. Тому є велика ймовірність появи непорозумінь і незв'язних речень.
  • Фрілансерів важко притягнути до відповідальності. При неякісній роботі відшкодування збитків практично неможливо, що тільки збільшить витрати на переклад.

Саме з цих причин краще зробити вибір на користь професійного бюро перекладів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Как научиться делать ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Jahmanah - 15.06.20

отличный пример стоящего контента

аватар країна
seogud - 15.06.20

ИМХО сенс розкритий від А, до Я, автор вичавив все що можна, за що йому респект!

аватар країна
enomad - 15.06.20

Статья не однозначная - нельзя бросаться в крайности.

аватар країна
MWietzmann - 15.06.20

Монетизацией лучше займитесь. А так отлично!

аватар країна
noizegeyser - 15.06.20

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
TomGold - 15.06.20

Радує, що сайт постійно розвивається. Така стаття тільки додасть йому популярності.

аватар країна
SektorPriz - 15.06.20

Очень познавательно. Спасибо.

аватар країна
turbak - 15.06.20

отличный пример стоящего материала

аватар країна
ZAPRAVKA2017 - 15.06.20

Готов дискутировать по теме?

аватар країна
Pablo777Eskobar - 15.06.20

клас!

аватар країна
NikitaNix - 15.06.20

Благодарствую, полезная вещь.