Москва викликає посла Чехії через видворення двох російських дипломатів з Праги – ЗМІ

Москва викликає посла Чехії через видворення двох російських дипломатів з Праги – ЗМІ

16.06.20 12:14 0 835
Міністерство закордонних справ Росії викликав посла Чехії в цій країні Вітезслава Півоньку. Це сталося за кілька днів після того, як Прага надала двом працівникам російського посольства статус персон нон-ґрата та наказала їм залишити країну.

Речник посольства Чехії в Москві Ян Їндріх повідомив російському державному агентству ТАСС, що посол Півонька прибуде до російського МЗС 15 червня. Причини виклику він коментувати не став.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на свої джерела заявили, що МЗС Росії планує викликати чеського посла.

Читайте також: Як чехи воювали за «Новоросію», а тепер, ймовірно, продають меблі в Донецьку?

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш повідомив, що уряд цієї країни визнав двох працівників російського посольства в Празі персонами нон-ґрата. Він пояснив це неправдивим повідомленням про плани отруїти чеських політиків, спричиненим «внутрішньою боротьбою» в самому посольстві Росії.

Російське посольство назвало це видворення «недружнім кроком», яке нібито вказує на незацікавленість Праги у нормалізації напружених відносин між двома країнами.

Раніше чеські ЗМІ повідомили про те, що заступник директора Центру науки та культури при посольстві Росії Андрій Кончаков привіз до Праги з Росії в середині березня рицин, нібито призначений для отруєння мера Праги Зденека Гржиба та ще двох працівників муніципалітету Ондржея Коларжа та Павела Новотного. Москва заперечує цей інцидент.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Справа Стерненка: суд ...

КОМЕНТАРІ