Прикордонники: КПВВ «Мар’їнка» досі не працює з вини бойовиків

Прикордонники: КПВВ «Мар’їнка» досі не працює з вини бойовиків

16.06.20 11:28 0 600
Бойовики незаконних збройних угруповань і надалі перешкоджають пересуванню цивільних у межах гуманітарних дорожніх коридорів через лінію розмежування, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зокрема, за даними прикордонників, станом на 12:15 через контрольний пункт в'їзду та виїзду «Станиця Луганська» пропустили п'ятьох людей, який працівники ДПСУ «забезпечили повернення цих громадян на контрольовану територію, оскільки окупанти знову заблокували рух на цьому напрямку».

Читайте також: Україна відновлює міжнародне пасажирське авіасполучення з 15 червня?

«Біля КПВВ «Мар'їнка» бажаючих перетнути лінію розмежування наразі немає. Варто зазначити, що КПВВ «Мар'їнка» досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян перетнути лінію розмежування. Кричущим прикладом цинічного поводження загарбників є те, що російські найманці вже чотири доби утримують перед своїм блокпостом двох людей, вперто не дозволяючи їм проїхати додому», – заявляє відомство.

В разі необхідності Держприкордонслужба заявляє про готовність забезпечити громадянам повернення на підконтрольну уряду територію.?

За даними ДПСУ, протягом вихідних на вільну територію пройшли 165 людей, серд них – 36 абітурієнтів. Ще 136 осіб пройшли в зворотньому напрямку, причому чотирьом з них бойовики не дозволили перетнути лінію розмежування без пояснення причин.

Читайте також: Українська влада стверджує: бойовики висунули неприйнятні умови для відкриття КПВВ із боку ОРДЛО?

З 10 червня на КПВВ «Станиця Луганська» та «Мар'їнка» частково відновився пропуск громадян – щоденно з 11:00 до 14:00. З першого ж дня відновлення руху українська влада заявляла про його блокування з боку російських гібридних сил.

З 22 березня через карантинні заходи рух на КПВВ був обмежений.

У Донецькій області діючими є чотири автомобільні пункти пропуску – «Майорськ», «Мар'їнка», «Новотроїцьке» та «Гнутове». Також на лінії розмежування діє лише один КПВВ у Луганській області – «Станиця Луганська», і він є пішохідним.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ