«Укроборонпром» підтвердив звільнення керівника ДП «Антонов» після повідомлення про рішення суду на його користь

«Укроборонпром» підтвердив звільнення керівника ДП «Антонов» після повідомлення про рішення суду на його користь

18.06.20 08:34 0 483
Державний концерн «Укроборонпром» заявив, що, як і було ухвалено раніше, він припиняє повноваження президента державного підприємства «Антонов» Олександра Донця після повідомлення, що суд поновив того на посаді.

Як заявили в «Укроборонпромі», там станом на вечір 15 червня не отримували ні позову Донця, ні рішення суду з цього приводу, також запису про це не було в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Водночас, заявили в концерні викликає здивування звернення Донця з позовом до адміністративного суду: «адже концерн не є органом влади, а керівник підприємства не є посадою державної служби, а отже – не існує юридичних підстав для звернення до адміністративного суду».

При цьому через те, що з'ясувалося, що на час видачі первісного наказу про звільнення Донця 9 червня той перебував на лікарняному, той наказ скасували і 15 червня вирішили припинити повноваження Донця на посаді президента «Антонова» з нинішнього дня, 15 червня, мовиться в повідомленні.

Концерн при цьому цитує слова свого генерального директора Айвараса Абромавичуса, який заявив: «На жаль, ми є свідками використання недоліків судової системи та недосконалостей правового поля. Саме це змушувало роками терпіти неефективних управлінців на чолі державних підприємств. Я не бачу пана Донця керівником ДП «Антонов». У нас різні цінності, різний погляд на майбутнє компанії і різне ставлення до численних порушень та зловживань, ознаки яких ми виявили під час перевірки за дорученням прем'єр-міністра та Служби безпеки України. Олександр Донець обрав шлях війни з підприємством та колективом, яким він керував майже два роки. Це його право, так само як звертатися до суду. Ми впевнені у своїй правоті і будемо далі піднімати з колін легенду вітчизняного авіапрому».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двоє високопосадовців ...
Наступна новина: У Північній Македонії попри ...

КОМЕНТАРІ