На Рівненщині 97 осіб притягнуто до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю,а також вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

На Рівненщині 97 осіб притягнуто до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю,а також вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

19.06.20 11:20 0 452
Упродовж 5 місяців прокурори забезпечили участь у розгляді судами 124 справ про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, за результатами яких до відповідальності притягнуто 97 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Серед притягнутих – 37 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 31 посадова особа юридичних осіб публічного права, 20 службових осіб органів державної кримінально-виконавчої служби, 9 посадових осіб інших органів державної влади та місцевого самоврядуванням.

За порушення вимог фінансового контролю, а також вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів на порушників судами області накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на суму понад 70 тис. грн.

Також, упродовж року за фактами подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або умисного неподання ними зазначеної декларації розпочато 48 кримінальних проваджень за ст.366-1 КК України. Направлено до суду з обвинувальним актом 22 кримінальні провадження зазначеної категорії.

Для прикладу, в ході моніторингу інформації з відкритих джерел та даних Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, прокуратурою області виявлено обставини, що свідчать про внесення одним з керівників закладу охорони здоров'я до щорічної декларації недостовірної інформації про майновий стан на суму понад 860 тис. грн.

За вказаним фактом, прокуратурою області внесено до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ст.366-1 КК України (декларування недостовірної інформації). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області.

Крім того, органами прокуратури області внесено 30 подань в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», за результатами їх розгляду притягнуто до відповідальності 15 посадових осіб, з них 2 особи звільнено із займаних посад.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Допомога з часткового ...
Наступна новина: Учасникам пробного ЗНО ...

КОМЕНТАРІ