Ляшко: маска тільки на роті у транспорті – неефективна

Ляшко: маска тільки на роті у транспорті – неефективна

19.06.20 11:02 0 504
Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав одним зі значних осередків інфікування людей коронавірусом громадський транспорт, під час перебування якого недотримані рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19, в тому числі щодо маскового режиму.

«У нас після пом'якшення запустили всі маршрути за схемою, яка була до карантину, це призвело до того, що час-пік з'явився, і в час-пік з'явилось велике наповнення вагонів метро, тролейбусів, трамваяв, автобусів, і це призводить до збільшення контактів, до порушення соціальної дистанції і це призводить до того, що температурний режим в цих вагонах значно вищий, ніж допустимий нормативно, і людям тяжко перебувати в масках. Маски знімаються, знімаються з носа, а маска тільки на роті – це вже неефективний засіб, це вже потенційне джерело інфікування», – сказав Ляшко.

Він додав, що рекомендації розтягнути час роботи підприємств (наприклад, з 7-ї ранку до 10-ї вечора) дозволили би уникнути скупчення людей у транспорті. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус і Україна. Живий блог

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Hosting-TOP10: ...
Наступна новина: На Тернопіллі уряд ...

КОМЕНТАРІ