На Тернопіллі ми повинні пам’ятати всіх,хто загинув в роки війни,- Ігор Дем`янчук

На Тернопіллі ми повинні пам’ятати всіх,хто загинув в роки війни,- Ігор Дем`янчук

23.06.20 12:18 0 459
22 червня, в Україні - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Дем`янчук, начальник Головного управління в Тернопільській області Олександр Богомол, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій вшанували пам'ять усіх, хто загинув у роки війни. Вони поклали квіти та помолилися біля меморіальної дошки на вулиці Валовій, на місці колишньої тюрми.

«Події Другої світової війни — велика трагедія для світової історії і для України зокрема. А шню дату обрано не просто так: 22 червня 1941 року війська нацистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території. За різними підрахунками, війна забрала життя близько 8?10 млн українців. ми вшановуємо пам'ять людей, які загинули в часи війни. Ми висловлюємо свою подяку їм спільною молитвою. Хоча через карантинні обмеження, в місті ми не проводимо масових заходів, однак пам`ять про тих людей живе і буде жити у наших серцях. Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!», - зазначив Ігор Дем`янчук.

Нагадаємо, День пам'яті засновано указом Президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року, на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних сил і жертв нацистських переслідувань.

Ця дата заснована з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, загиблих під час Другої світової війни в 1941-1945 роках, їх подвигу та жертовності.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ