Як підібрати велорезину?

Як підібрати велорезину?

23.06.20 20:27 8 1313

Покришки для велосипеда — це дуже важлива деталь, вибору якої варто приділити особливу увагу, адже від цього багато що залежить. В першу чергу, — ваше життя. Є кілька типів людей, які застосовують велосипед у своєму житті, й у кожного з них свої вимоги до цього транспортного засобу. Далі, ми розглянемо як правильно вибрати покришки для велосипеда кожному з них.

Люди, які використовують велосипед як громадський транспорт

Вони завжди підтримують байк в справному стані, адже котити його додому ніхто не хоче. Якщо поїздки відбуваються переважно в міському циклі по асфальтових дорогах, то найкращим варіантом буде вибрати покришки з дорожнім (більш гладким) протектором. Відмінно для таких умов підійдуть напівсліки. Для повсякденного використання, бюджетна велорезина не підійде, але ось середній клас — це те, що потрібно.

Переваги та недоліки таких шин:

  • Безперечним плюсом є якість. Такі покришки виготовлені з якісного компаунда (синтетичний каучук, стабілізатори, пластифікатори). Всі компоненти підібрані під певні типи велошин і певної місцевості експлуатування.
  • Сталевий корд — це як перевага, так і недолік. У характеристиках кількість кордових ниток вказана як «TPI». У середнього рівня велошини має бути 20 - 30 ниток. Перевага — він надає шині міцності, і вона витримує навантаження. Мінус сталевого корду — він може проржавіти або може бути перебитий від удару. Шина в цьому місці може залишитися цілою, а може видути шишку.
  • Вага. Звичайно ж, вага покришки буде більшою, ніж у преміум аналогів, але не настільки, щоб не використовувати їх. Вага виробів має колосальне значення тільки для спортсменів. Велопокришка з антипрокольним шаром може важити понад 1 кг.

Професіонали або люди, які не представляють своє життя без велосипеда

Вони не припиняють їздити навіть взимку взимку. Здивувати їх нічим, такі велосипедисти вже давно все випробували та зрозуміли, що для них краще. Але тим, хто планує такий стиль життя, потрібно вибрати для свого велосипеда і зимову велорезину, і літню. Якщо велосипед частина Вашого життя, тоді вам потрібні найкращі покришки. Якісна резина — це не дешеве задоволення, але і моторесурс у неї в середньому 20 - 25 тисяч кілометрів. Все залежить від тиску в шинах, місць експлуатації та вашої ваги. Виробники Schwalbe, Mitas Rubena, Michelin - це безперечні лідери у виробництві велосипедних покришок.

Все найкраще сконцентровано в покришках найвищої якості:

  1. Найякісніший компаунд. Деталь максимально заточена під ваші потреби. Вам потрібні покришки для ґрунту або бруду? Не проблема! Виробники все передбачили.
  2. Міцність. Така велопокришка може мати до 60 сталевих кордових ниток і до 200 кевларових. Перевага кевларових варіантів в легкості та еластичності.
  3. Найбільший моторесурс.
  4. Єдиний їхній недолік — вартість. Вироби такого класу не поступаються автомобільним шинам.

Люди, які використовують байк від випадку до випадку

Найчастіше вони використовують велосипед, якщо у них зламалася машина, і потрібно один раз з'їздити в магазин. Для таких райдерів цілком прийнятним варіантом будуть самі бюджетні велошини. Але звертаємо Вашу увагу, що такі покришки характеризуються такими особливостями:

  • Вони не стійкі до перепадів температур. Якщо за пару місяців в зимовий період колесо спустило, а потім потеплішало, але різко вдарив мороз, то є дуже велика ймовірність того, що покришка потріскається.
  • Якщо кордових ниток дуже мало, тоді при різких ударах є велика ймовірність розриву шини.
  • Швидке зношування. За складом така велорезина нагадує сажу. Її компоненти до кінця не відомі. В основному, це каучук і безліч хімічних добавок.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: "АнвіГруп": рекомендації ...
Наступна новина: Оригинальное покрытие ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
unknwnprsn - 24.06.20

мудро

аватар країна
godofyourutopia - 23.06.20

ну что тут скажешь…

аватар країна
z1z1z1x1 - 23.06.20

Стаття цікава, але мені здається, все це казки, не більше.

аватар країна
William_Flynn - 23.06.20

мысли здравые, но тяжело читать, не знаю почему.

аватар країна
nvskv - 23.06.20

Реальная тема

аватар країна
Jackson63 - 23.06.20

Всегда приятно читать умных людей. Спасибо!

аватар країна
nskob - 23.06.20

Вы не правы.

аватар країна
almsscrm - 23.06.20

Даже и не докопаешься.