Молодь Тернопільщини має можливість безкоштовно пройти курси на глобальній освітній платформі Coursera

Молодь Тернопільщини має можливість безкоштовно пройти курси на глобальній освітній платформі Coursera

25.06.20 08:01 0 717
Служба зайнятості Тернопільщини активно сприяє молодим жителям області у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці: свідомо та виважено обрали професію, здобули її, знайшли місця праці, реалізували свій фаховий потенціал.

Протягом січня-травня 2020 року 10696 тис. осіб з числа молоді до 35 років (34,4% від загальної кількості) шукали роботу через службу зайнятості області. З них, 371 випускник ВНЗ, 72 - професійно-технічних закладів освіти; майже 80% вже мали професійний досвід.

Цьогоріч вдалося працевлаштувати 3381 молодого громадянина, з них 61 - отримав роботу з компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 5 молодим безробітним відкрити власний бізнес. Про це розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

351 безробітний віком до 35 років за спрямуванням служби зайнятості пройшов професійне навчання. 237 молодих краян було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Профорієнтаційними послугами було охоплено 5,1 тис. молодих безробітних та 4.1 тис. учнів і студентів різних закладів освіти.

Молодь Тернопільщини має можливість безкоштовно пройти курси на глобальній освітній платформі Coursera за 400 спеціалізаціями за напрямками: гуманітарні, природничі, соціальні, технічні науки, підприємництво, економіка, ІТ-технології та ін.; діють ряд вебресурсів ДСЗ, у тому числі Освітній портал державної служби зайнятості, Prometheus, Lingva skills, для здобуття додаткових знань та компетенцій; отримати послуги з профорієнтації можна на онлайн-платформі «Моя професія: консультаційна мережа».

На 1 червня 2020 року 4093 безробітних з числа молоді продовжували пошук роботи через обласну службу зайнятості.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кличко уточнив розміри ...
Наступна новина: Троє жертв,потужні паводки ...

КОМЕНТАРІ