Політики і правозахисники: криза через пандемію загрожує демократії

Політики і правозахисники: криза через пандемію загрожує демократії

27.06.20 09:26 0 438
З ініціативи Міжнародного інституту демократії та сприяння виборам і Національного фонду демократії США більше 500 відомих політиків, громадських діячів, лауреатів Нобелівської премії і лідерів правозахисних організацій підписали відкритого листа, в якому попередили, що авторитарні режими можуть використовувати пандемію для зміцнення власної влади і придушення критики.

У листі мовиться, що навіть деякі демократично обрані правителі концентрують у своїх руках надзвичайні повноваження, обмежуючи права людини і посилюючи державний нагляд. На думку авторів листа, пандемія викликала до життя політичну кризу, яка загрожує майбутньому ліберальної демократії.

Акцію підтримали близько 70 правозахисних та громадських організацій, серед яких Transparency International, Фонд Конрада Аденауера та World Movement for Democracy. Також лист підписали кілька сотень політичних і громадських діячів, зокрема 13 лауреатів Нобелівської премії і більше 60 колишніх глав держав і урядів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ВООЗ назвала Україну серед держав, де прискорилося поширення COVID-19

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернопільській ...

КОМЕНТАРІ