Керівник одного з державних підприємств,який заволодів майном на суму 600 тис. грн,постане перед судом

Керівник одного з державних підприємств,який заволодів майном на суму 600 тис. грн,постане перед судом

28.06.20 11:44 0 467
Прокуратурою Рівненської області 26.06.2020 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього керівника одного з державних підприємств північних районів області за фактом заволодіння майном державного підприємства шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За версією слідства, службова особа, у 2018 році, будучи керівником державного підприємства лісового господарства, умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, заволодів майном підприємства шляхом зловживання своїм службовим становищем на суму понад 600 тис.грн.

З метою відшкодування заподіяної шкоди ухвалою слідчого судді накладено арешт на майно вказаного посадовця.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ