У Киргизстані оприлюднили документи про виведення з країни сотень мільйонів доларів

У Киргизстані оприлюднили документи про виведення з країни сотень мільйонів доларів

01.07.20 11:43 0 678
Сотні нових злитих у пресу фінансових документів на тлі корупційного скандалу в Киргизстані демонструють, як протягом декількох років із країни виводилися сотні мільйонів доларів, пов'язаних із маловідомою логістичною мережею.

Документи, опубліковані 29 червня в рамках спільного розслідування Радіо Азаттик (Киргизька редакція Радіо Свобода), Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) і киргизького новинного порталу Kloop, журналісти отримали ще минулого року від Аєркена Саймаіті, китайсько-киргизького підприємця, згодом застреленого в Стамбулі 10 листопада.

Після смерті Саймаіті Радіо Азаттик, OCCRP і киргизький новинний портал Kloop опублікували перше розслідування, засноване на переданих їм документах і власних незалежних джерелах.

Розслідування показало, що колишній заступник голови митної служби Киргизстану Раімбек Матраімов, ймовірно, пов'язаний із корупційною мережею, для якої Саймаіті виводив гроші за кордон.

Матраімов і його родичі заперечують будь-який зв'язок з Саймаіті і корупційними схемами і подали позов про наклеп. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Туреччині застрелили чоловіка, про якого Киргизька служба Радіо Свобода згадувала у розслідуванні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Журналіст в Ірані ...

КОМЕНТАРІ