Рівнянина судитимуть за збут понад 60 кг ртуті металічної

Рівнянина судитимуть за збут понад 60 кг ртуті металічної

01.07.20 08:19 0 529
Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно жителя Рівного, який намагався збути близько 67 кг ртуті металічної. Чоловіка обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України (придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут отруйних речовин, вчинених без спеціального на те дозволу, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

Під час досудового розслідування встановлено, що рівнянин, діючи за попередньою змовою з іншими особами, у вересні 2019 року та повторно в січні 2020 року збув ртуть металічну загальною вагою майже 67 кг, яку попередньо зберігав та перевозив з метою збуту, без відповідних спеціальних дозвільних документів.

Чоловіка затримали слідчі поліції та співробітники Управління СБУ в Рівненській області в січні 2020 року, коли він, за 50 000 гривень та 20 000 доларів США намагався збути майже 67 кг ртуті металічної поблизу одного з ТРЦ Рівного.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Рівненській області. Вживаються заходи з метою притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ