На Тернопільщині рекомендують обмежити роботу деяких закладів

На Тернопільщині рекомендують обмежити роботу деяких закладів

02.07.20 11:02 0 473
Розважальним закладам та закладам громадського харчування рекомендували обмежити час роботи до 22:00 години. Таке рішення прийняли 1 липня, під час засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації.

Серед основних питань, які розглянули – ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області.

«Ситуація із захворюваністю на COVID-19 стабілізувалася, динаміка йде на покращення. Проте, це не є підставою, щоб втрачати пильність й не дотримуватися карантинних обмежень. Усі ми повинні суворо виконувати ті заходи, які передбачені, адже завдяки їм вдалося уникнути масової захворюваності населення», - зазначив перший заступник голови ТОДА Ігор Дем'янчук.

Про те, що у порівнянні з минулим тижнем, ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області значно покращилася, наголосила головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

«На за усіма чотирма критеріями, які прийняті Кабінетом міністрів України, Тернопільська область відповідає тій ситуації, коли можна не вводити жорсткіші карантинні міри, а навпаки – послаблювати деякі заходи. Враховуються такі показники, як динаміка зростання нових випадків, нижчий показник госпіталізації хворих, тестування хворих, тощо, - акцентувала Оксана Чайчук. – На Тернопільщині значно вищий показник тестування, ніж в інших областях. Вважаємо, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 у нашій області стабілізувалася».

Також під час засідання обговорили заходи, які відбуваються для ліквідації наслідків підтоплення окремих територій області.

«Ситуацію, яка виникла внаслідок паводкової хвилі, визнали надзвичайною ситуацією природнього характеру на регіональному рівні. Таке рішення дозволить запустити механізм швидкого відшкодування завданих збитків й приймати масштабні рішення для усунення наслідків стихії й унеможливлення їх у майбутньому, - підкреслив Ігор Дем'янчук. – Збитки через підтоплення зазнали як цивільне населення, підприємства, установи й організації краю, так і сільськогосподарські товарні виробники. Тому докладаємо зусиль, щоб ті матеріальні збитки, які понесла область, були включені в число відшкодування за кошти з державного бюджету. Це гроші на ремонт гідротехнічних споруд, що вийшли з ладу, а також на спорудження нових гідротехнічних об'єктів, які унеможливлять підтоплення у майбутньому. У більшості випадків підраховані збитки населення, активізована робота органів місцевого самоврядування».

Під час засідання значну увагу приділили важливості дезінфекції затоплених джерел децентралізованого водопостачання, житлових й нежитлових приміщень та подальшому проведенню лабораторного контролю якості питної води.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Укрзалізниця відкрила ...
Наступна новина: Уряд Казахстану пропонує ...

КОМЕНТАРІ