Вибух на полігоні у 2017-му: обвинувальний акт щодо керівника стрільб спрямували до суду

Вибух на полігоні у 2017-му: обвинувальний акт щодо керівника стрільб спрямували до суду

02.07.20 11:08 0 475
Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України повідомила 30 червня, що спільно з Державним бюро розслідувань скерувала до суду обвинувальний акт щодо військового в справі про загибель та поранення військових у серпні 2017 року.

Слідство встановило, що під час навчальних стрільб на військовому полігоні на Київщині старший керівник стрільб не впевнився у відсутності перешкод для стрільби та не стежив за дотриманням заходів безпеки.

«Вказаний капітан ЗСУ, не отримавши доповідь про вибуття військовослужбовців з командно-спостережного пункту, дав дозвіл мінометному розрахунку на постріл з 120-міліметрового міномету. Внаслідок цього відбулось пряме попадання у спостережний пункт, в якому знаходився особовий склад. Внаслідок розриву 120-міліметрової міни двоє військовослужбовців загинули на місці та чотири отримали тяжкі тілесні ушкодження», – повідомляє прокуратура.

Читайте також: Донбас: бойовики б'ють авіаційними ракетами. Чим відповідає українська армія??

Дії військового кваліфікували за статтею про «недбале ставлення військової службової особи до служби» в умовах особливого періоду, яке призвело до тяжких наслідків. В разі доведення провини йому загрожує від п'яти до семи років.

4 серпня 2017 року Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України повідомила, що відкрила провадження через вибух на одному з полігонів Київської області. Перше повідомлення містило дані про загибель одного військового та поранення ще п'яти.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ