Димарі з нержавіючої сталі: що потрібно знати?

Димарі з нержавіючої сталі: що потрібно знати?

03.07.20 16:32 0 1406

Монтуючи обігрівальний котел, камін, піч і т. д., необхідно думати про те, куди відводити продукти згоряння палива. Найбільш прийнятний варіант рішення в цьому випадку — димоходи з нержавіючої сталі. Труба для димаря з нержавіючої сталі відповідає всім необхідним стандартам чистоти та безпеки при спалюванні палива. Крім того, такі димоходи досить легко виготовляти та монтувати, тому коштують вони недорого, до речі, в Києві їх можна придбати в компанії "Версія-Люкс": http://versia-lux.com/.

Переваги димоходу з нержавіючої сталі

Димарі для котлів та інших опалювальних систем з нержавіючої сталі мають цілу низку переваг:

  • довговічність при будь-яких умовах експлуатації;
  • високі показники міцності;
  • велика кількість функцій;
  • легкість монтажу;
  • стійкість до процесів корозії металу;
  • невисока ціна.

Цегляний димохід vs сталевий

Якщо порівнювати сталеві та цегляні димоходи, то сталь набагато міцніша цегли. При температурних коливаннях цегляна кладка руйнується набагато більш високими темпами, ніж сталь. Більш стійка вона і до змін вмісту вологи в атмосфері. На цеглу мало впливає хімічно-агресивне середовище, однак нержавіюча сталь тут ні в чому їй не поступається.

Димар з нержавіючої сталі легко монтувати самостійно. При цьому є можливість зрушити вісь труби в будь-якому напрямку, без зміни положення опалювального пристрою, будь-то камін, казан і т. д.

Завдяки круглому перетину димоходів з нержавіючої сталі, продукти згоряння палива не застряють на його внутрішніх стінках. Такі труби легше чистити, ніж димовідводи будь-який інший форми.

Якими бувають сталеві димоходи?

Димарі з нержавіючої сталі бувають 3 видів:

  1. одношарова нержавіюча труба;
  2. гофрована нержавіюча труба;
  3. сендвіч-труба.

Стінки одношарових димоходів з нержавіючої сталі зазвичай бувають не товще 2 мм. Їх вартість невисока, проте область використання обмежена. Річ у тім, що така труба може застосовуватися тільки в утепленому приміщенні. Якщо зовні температура такої труби істотно відрізняється від внутрішньої, відбувається перевитрата палива та рясно утворюється небажаний конденсат, який негативно впливає на роботу та стан димоходу.

Гофрована труба для димоходу з нержавіючої сталі використовується при облаштуванні криволінійного переходу. Інші матеріали в таких умовах непридатні внаслідок низьких значень міцності та термостійкості. Однак гофровані труби з нержавіючої сталі витримують 900-градусний нагрів, і при цьому відбувається ефективне видалення продуктів спалювання палива.

Найбільш універсальними є сендвіч-труби. Вони характеризуються спеціальним негорючим шаром між зовнішньою та внутрішньою стінкою. Зазвичай в якості такої прокладки використовується мінеральна вата. Сендвіч-димохід з нержавійки відрізняється довгим терміном експлуатації з мінімальними тепловтратами. Це найбільш часто вживаний варіант конструкції сучасного сталевого димовідводу, особливо в міських умовах.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Підготовка до відпустки: ...

КОМЕНТАРІ