На Тернопіллі володимир Труш прозвітував про 100 днів на посаді

На Тернопіллі володимир Труш прозвітував про 100 днів на посаді

04.07.20 08:13 0 497
На Тернопільщині найвищий в Західному регіоні показник одужавших від COVID-19. У Тернопільській області видужало всього - 1160 осіб – 60,1% (в Україні – 43,4%). В Чернівецькій області питома вага одужаних – 39,5%, Івано-Франківській – 45%, Рівненській – 48%, Львівській – 14,3%, Волинській – 29,5%.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час звіту про 100 днів на посаді.

«Завдяки злагодженим діям спалах захворювання вдалося локалізувати, спрацювати на випередження й не допустити стрімкого розповсюдження інфекції. Тернопільська область однією з перших прийняла удар пандемії. 20 березня зафіксували перший випадок COVID-19 на Тернопільщині. Наш досвід став показовим для інших областей. Ми уникнули перевантаження лікувальних закладів, забезпечили їх апаратами штучної вентиляції легень, яких зараз налічується 169. Так, з початку епідемії на боротьбу з коронавірусом в області виділили 15050, 0 тис. гривень. Сформували 70 мобільних бригад для забору матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу. Створили 75 спеціалізованих підрозділів екстреної медичної допомоги. За ці кошти придбали засоби індивідуального захисту, медикаменти, медичне обладнання, ПЛР-тести. Для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою ми підготували майже вісім сотень ліжок», - зазначив Володимир Труш.

На базі «Тернопільського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру» ми відкрили інфекційне відділення, де отримують допомогу пацієнти із складними формами коронавірусного захворювання.

Свої потужності розширив і «Тернопільський обласний лабораторний центр». У надзвичайно короткі терміни в установі вдалося облаштувати додатковий корпус та розпочати дослідження із застосуванням нових методик. Завдяки ефективним показникам та широкому спектру послуг невдовзі лабораторія отримає статус міжрегіональної.

«Ми одні з перших в Україні розпочали тестування на COVID-19 методом ПЛР на власній базі ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» завдяки придбаній тест-системі за кошти місцевих бюджетів. Завдяки належно організованій роботі вдалося попередити накопичення матеріалу та уникнути затримки у видачі результатів. Крім того, при появі тест-системи на ринку, одні з перших розпочали тестування груп ризику методом ІФА», - констатував голова ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Долар стрибнув на 40 ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ