Огляди техніки у військових частинах Повітряних сил були санкціоновані,вилучені прилади повернуть – ДБР

Огляди техніки у військових частинах Повітряних сил були санкціоновані,вилучені прилади повернуть – ДБР

04.07.20 10:19 0 1114
У Державному бюро розслідувнь повідомили, що провели санкціоновані дії у кількох військових частинах Повітряних сил Збройних сил України і вилучили прилади військового призначення, які будуть повернуті.

«Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Головного управління військової контррозвідки СБУ, 1 липня 2020 року провели санкціоновані огляди військової техніки на території кількох військових частин Повітряних сил Збройних сил України. У ході слідчих дій було вилучено 7 приладів НВЧ (клістрони). Того ж дня слідчі ДБР повернули 3 прилади до однієї з військових частин, ще 4 прилади буде повернуто », – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що керівництво ДБР ініціювало службове розслідування, під час якого буде надана оцінка правомірності дій працівників бюро.

«Завдяки резонансу, жвавому обговоренню в суспільстві, розумінню керівництва правоохоронних органів, вдалось досягти консенсусу у вирішенні питання повернення вилучених НВЧ приладів (клістронів) до частин зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України», – прокоментувало комендування Повітряних сил.

Командування Повітряних сил Збройних сил України раніше 2 липня повідомило, що напередодні в одній із військових частин у Хмельницькому (А2860) відбулися обшуки із вилученням окремих приладів військового призначення – клістронів та документацію до них. Військові заявили, що в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836) мали місце такі ж «дзеркальні дії». У ЗСУ вказували, що відсутність клістронів може призвести до «небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об'єкти держави».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС закликав Росію ...
Наступна новина: Індія вирішила купити 33 ...

КОМЕНТАРІ